Home Trening Fem tips for å få bedre effekt av treningen

Fem tips for å få bedre effekt av treningen

0
Fem tips for å få bedre effekt av treningen

Det er lettere å holde seg motivert dersom man ser resultatene av treningsarbeidet. Derfor er det også en fordel om man klarer å tilpasse seg til de grepene som gjør at man får best effekt. Det finnes mye forskning på både utvikling av muskelvekst og økning av styrke, og dette kan det være smart å ta hensyn til.

1. Musklene trenger flere typer stimuli. Om man har et fast treningsprogram, noe som anbefales, så bør man likevel endre antall repetisjoner inn mellom. Ved å gjøre dette så vil dette trigge musklene på en annen måte, og dette fører da til effektøkning i treningsarbeidet.

2. Bruk treningssykluser. Gjør endringer i treningsprogrammet og planlegg det gjerne på forhånd. For eksempel at man kjører et på nivå en måned og deretter øker vekt og intensitet. Man kan gjerne også gjøre endringer ved å bytte øvelser som går på samme muskelgrupper. Et eksempel på dette er å bytte ut vanlige sit-ups med en plankeøvelse. Poenget er at det går på samme muskelgruppe, men vil likevel skape en variasjon.

3. Øk belastningen over tid. Det er viktig at man ikke bli værende for lenge på samme nivå. Dette vil føre til stagnasjon. Derfor er det viktig at man gradvis øker belastningen og volumet over tid. Dette gjør du ved enten flere repetisjoner eller tyngre vekter. Men slike økninger bør planlegges i treningsplanen og ikke komme på grunn av innfall.

4. Bruk en treningsdagbok. Dette går også igjen i de tidligere punktene. Ved å loggføre treningen og resultatene så kan man også legge en realistisk plan for treningen og økningen underveis i opplegget.

5. Varier treningen, men ikke for mye. Ikke hopp mellom treningsprogram. Om du har valgt et treningsprogram så hold deg til det om du ønsker best mulig resultat. Men som tidligere nevnt kan det lønne seg å bytte ut enkeltøvelser som går på en spesiell muskelgruppe med en annen øvelse som går på samme muskelområde.

Husk at hardt arbeid over tid alltid gir resultater!

Lik oss på Facebook