Home Trening Dette gjør du når det er nødvendig å ta treningen et steg videre for å få fremgang

Dette gjør du når det er nødvendig å ta treningen et steg videre for å få fremgang

0
Dette gjør du når det er nødvendig å ta treningen et steg videre for å få fremgang

Når man trener og står på over tid og føler at man får det til ganske greit, så er det fortsatt en del ting man kan justere den dagen motgangen kommer eller man bare har behov for å pushe seg selv hardere. Selv om man gjør det bra, så kan det være en del faktorer som kan hjelpe deg utvikle deg enda mer. Flere erfarne fitness-utøvere har sammen laget en liste som er blitt publisert på Bodybuilding.com. Og de mener du bør gjøre følgende for å ta treningen et steg videre:

1. Bruk kardio som en del av styrketreningen
Har du en høyere hjerterytme under styrketreningen, så hjelper dette med å brenne mer kalorier. Man får bedre fleksibilitet og det hjelper også på å bygge styrke og masse over tid. Dette skjer ved at man ved høyere puls pumper mer oksygen og næring til de musklene man bruker i styrketreningen. Så det anbefales at man bruker «pausene» til å kjøre en liten øvelse for kardio før man løfter vekter. For eksempel hoppe tau eller lignende.

2. Ha mer fokus på de store muskelgruppene
Ikke unngå de tunge vektene, spesielt ikke på på core-øvelser som dødløft og squats. Dette er øvelser som dekker viktige muskelgrupper som har støttefunksjoner. Dette gir en solid fundament i treningen, og legger grunnlag for videre fremgang.

3. Slutt å sammenligne deg med andre
Det å sammenligne seg med andre er sjelden smart. Det kan på mange måten ødelegge gleden og over den framgangen man faktisk har i treningen. Sakens realitet er at det alltid vil være noen som er sterkere enn deg og som har større muskler. Spesielt om man begynner å sammenligne seg med personer på internett som har retusjerte bilder, og som ellers har det som fulltidsjobb å se bra ut. Så ikke la andre ødelegge din glede.

4. Bruk elastiske-bånd i treningen
Det finnes en del elastiske treningsbånd som man kan bruke for å nå muskelgrupper man ellers har vanskelig for å nå med vekter. Og for så vidt kan dette være muskelgrupper man ikke visste at man hadde før man har prøvd dette skikkelig. Dette kan virkelig gi styrketreningen en ekstra dimensjon.

5. Ikke vær redd for å feile
Kom deg ut av komfortsonen. Ikke vær redd for å sette opp «for mange» repetisjoner, selv om dette kanskje betyr at du ikke klarer å gjennomføre alle. Om du pusher deg skikkelig, så har du i alle fall gjort maksimalt av hva kroppen din kan yte. Og dette vil gi fremgang uansett. Men om du blir fornøyd med tre sett på et visst nivå og ikke våger å utfordre deg selv på dette, så får du ikke den fremgangen du kunne ha fått.

6. Tren mer bein
Mange som trener vekter, trener alt for lite bein. Dette gjelder spesielt menn. Dersom du er på treningsstudio seks ganger i uken, så bør tre av disse omfatte beintrening. Dette er de største muskelgruppene, og slurver man her, så kan dette blokkere videre fremgang.

7. Vær bevisst på kalorier
Om man driver hard vekttrening, så bør man være bevisst på kaloriinntaket. Ofte er det verre å spise for lite enn for mye. Om man trener hardt og venner kroppen til lavt inntak av næring eller kalorier, så kan dette føre til at alt stopper opp og får kommer i en ond sirkel. Derfor må man ha en strategi rundt dette og vite at man har et næringsinntak som passer med treningsopplegget.

8. Ha et næringsrikt kosthold
Det er lett å slurve med maten. Men om man planlegger å trene seriøst, så kan man ikke lykkes om man ikke også tar seg tid til å spise sunt. For ofte handler det om å sette av tid til å planlegge måltidene. Dersom man skal ta kostholdet litt på sparket, så blir det ofte med dårlig resultat. Derfor er dette noe av det viktigste man kan fokusere på. Så stikkordet er først og fremst planlegging og ha fokus på sunn mat.

Litt video-inspirasjon for å komme i gang:

Lik oss på Facebook