Home Trening Derfor bør du gå mer når du trener med tunge vekter

Derfor bør du gå mer når du trener med tunge vekter

0
Derfor bør du gå mer når du trener med tunge vekter

I perioder der man trener med tunge veker og har et fast program å forholde seg til, så bør denne belastningen tas hensyn til. Derfor bør forbrenning av fett gjøres på en måte som ikke kommer i konflikt med treningsprogrammet. Forsøk med økt bruk av gåing som aktivitet blant flere forsøkspersoner som trente med tunge vekter i perioder på minst seks måneder viser gode resultater, i følge websiden T-nation.

Konklusjonen av forsøket kokte ned til to anbefalinger for hvordan man bør trene for å brenne fett når man samtidig trenger energien til å klare hoveddelen av treningen:

1. Gå mellom 3-6 timer per uke. Bruk hele kroppen når du går så mye som mulig. Bruk gjerne stigning på tredemøllen.

2. Som et alternativ så anbefales det å gå 4 til 10 ganger per uke der man går til man har forbrent 300 kalorier. De som ønsker å pushe dette kan gå til man har brent 500 kalorier hver gang. Dette utgjør selvsagt en forholdsvis lang økt. Men fordelen er altså at gåing ikke kommer i konflikt med et hardt styrkeprogram på samme måte som fettbrenning basert på kardio.

Samlet sett viste forsøkene gode resultater. En av grunnene som utøverne oppgav er at det er lettere å motivere seg til en økt med gange, fremfor en økt med kardio. De som stod bak undersøkelsen fant også at gåingen økte restitusjonen og gav bedre treningsutbytte de treningene utøverne trente tungt.

Fordelene med gåing er ellers at man brenner fett, men forbrenningsprosessen påvirker ikke musklene negativt. I tillegg viste det seg at det førte til mindre stress og det gav faktisk raskere resultat enn de som var med i forsøket fikk med mer kardio-basert fettbrenning.

Se ellers denne videoen der man får info om hvordan dette fungerer for spillere i amerikansk fotball som er avhengig av å trene med tunge vekter:

Lik oss på Facebook