Home Trening Blir du med på 30 day push up challenge? Resultatene overraskende gode!

Blir du med på 30 day push up challenge? Resultatene overraskende gode!

0
Blir du med på 30 day push up challenge? Resultatene overraskende gode!
Oregon, USA --- Group of women working out in fitness studio --- Image by © BUCK Studio/Corbis

Siste skrik innen det man kan kalle viral-treningsmote er 21-day push up challenge og 30-day push up challenge. Begge deler er treningsprogram som handler om å utfordre seg selv til å klare minst 100 armhevinger eller push ups på rad innen nevnte antall treningsdager. Det som er fint med denne treningsmoten er at den faktisk er veldig gjennomførbar og realistisk. Kroppen er absolutt kapabel til å utvikle seg og øke styrken betydelig på ganske kort tid om man er villig til å legge ned arbeidet som kreves.

Det første du må gjøre er å finne ut hvor mange armhevinger du klarer på rad med korrekt form og utføring. Dette antallet gir deg et makstall som er ditt startpunkt. Når du har funnet dette tallet så skal du utføre følgende i 14 dager:

1. Mandag, onsdag og fredag
Du må fire ganger om dagen ta ditt maks antall armhevinger. Det kan være smart å sette på alarm på telefonen for å få passelig hvile mellom hver runde. Det er viktig å ta seg god tid slik at man får utført dette skikkelig. Ikke slurv med form, utføring og antall.

2. Tirsdag, torsdag og lørdag
På disse dagene skal du ta hele fem sett. Det vil si at du faktisk må ha på alarm på telefonen for å få det til. Når alarmen går så dropper du ned på golvet og kjører på. Første sett består i å ta maks antall armhevinger som vanlig. Deretter skal du ta en pause på 45 sekunder og så skal du prøve å nå maks antallet ditt igjen. Ta deg tid og kjør på så godt du kan. Det er ikke lett å klare maks antall armhevinger med så kort pause, men det blir lettere etter hvert som man gjennomfører programmet har holdt på en uke eller to.

Dette gjør du etter 14 dager
Når du har holdt på i fjorten dager, skal du ta to dager pause fra programmet. Så skal du på kvelden dag to ta en ny måling på hva som er ditt maks antall armhevinger. Dette vil ha økt betydelig siden du startet. Og dette tallet blir nå det du skal bruke de siste to ukene av treningsprogrammet. Så da vil utfordringen bli en del større, men samtidig er forutsetningene like gode for å klare å gjennomføre. Det handler kun om disiplin.

Gjennomfører du dette treningsprogrammet så vil du klare 100 armhevinger i strekk lett som bare det. Er du klar?

Denne karen har gjennomført et noe lettere program, men har likevel fått gode resultater. Se fremgangen uke for uke. Ganske inspirerende!

Lik oss på Facebook